0

ÇOMÜ, Kuşları Ev Sahibi Yapıyor

Bu Haber 1069 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ, Kuşları Ev Sahibi Yapıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çanakkale III. Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleşen “Biyoloji Bölümü, Kuşları Ev Sahibi Yapıyor” etkinliğinin ikincisi düzenlendi.

Etkinlik Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Ünsal Önder’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tosunoğlu, bu etkinlik kapsamında Yusuf Kurt adlı yüksek lisans öğrencisinin tez çalışmasında kullanılmak üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çanakkale III. Bölge Müdürlüğü tarafından 100 adet kutu yuvanın hazırlandığını söyleyerek Müdürlüğe teşekkürlerini sundu. Etkinliğin sonunda bir sene boyunca yapılan gözlemler dahilinde kutu yuvaları kullanan türler ve yuvalarda kaydedilen yavrular, yuvaya yazılan isimlere göre açıklandı. Yetkililer, bu yuvaların Terzioğlu Kampüsü’ndeki kuşlara ev sahipliği yaparak kuşların sayılarının artışına katkıda bulunacağını ifade etti.