5

Sosyal Bilimler MYO’da “Kış Bahçeleri Neşesi Sergisi” Açılışı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1431 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sosyal Bilimler MYO’da “Kış Bahçeleri Neşesi Sergisi” Açılışı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ve Çocukluk Bizde Kalsın Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği “Kış Bahçeleri Neşesi Sergisi” adlı yıl sonu etkinliği açılışı İİBF Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılışa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ile ÇOMÜ’lü akademisyen ve öğrenciler katıldılar.

Serginin açılışında konuşan Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu “Çocuk Gelişimi Programının çocuk ve drama, çocuk ve sanat etkinliklerini izleme gibi dersler kapsamında yapmış oldukları ders materyalleri ve aynı zamanda çocuk dramasıyla ilgili yapacakları etkinlikler sunulacak. Eğitim öğretimin kalıcılığını sağlamada materyallerin önemi büyüktür. Bu anlamda öğrencilerimiz ve hocalarımız katkılarıyla çok değerli çalışmalar yaptılar. En küçük birimden en büyük birime kadar teknolojinin de kullanıldığı materyallerini göreceksiniz. Bu arada tabi çevreyi koruma, çevreyi geliştirme, çevreye saygı bağlamında yapılan etkinlikleri izlemiş olacaksınız.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen hoca ve öğrencilere teşekkür ederek “Çocukların eğitiminde şüphesiz materyallerin büyük katkısı var. Aklıma bizim çocukluğumuz ve o zaman ki imkansızlıklar geliyor. Tabi şimdi çok daha güzel materyallerle çok daha güzel şeyler yapılabiliyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Daha sonra Rektör Acer ve beraberindeki heyet öğrencilerin hazırladıkları sergiyi gezdiler.