III. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı

III. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) tarafından 07-18 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenen ve Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜDAM) bünyesinde gerçekleştirilen “III. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı” başarıyla tamamlandı. Toplam 80 saat süren eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Sertifika töreni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun’un katılımıyla başladı. ÇOMÜ Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Ergün, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Erbaş ve Yrd. Doç. Dr. Hacer Şen, ÇOMÜDAM Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim Sait Elmas, sertifika programı eğitimi veren öğretim üyeleri ve hayvan deneyleri yerel etik kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törende kursiyerlere sertifikaları kurs boyunca ders veren öğretim üyelerince dağıtıldı. Program, daha sonra eğitim veren öğretim üyelerine teşekkür belgelerinin verilmesiyle tamamlandı.