0

ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu, Yalova Üniversitesi’nde Sema Gösterisi Sergiledi

Bu Haber 1449 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu, Yalova Üniversitesi’nde Sema Gösterisi Sergiledi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu, Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu’nda, Türk Tarih Kültür Kulübü’nün Şeb-i Arus Haftası kutlamaları çerçevesinde organize ettiği Hz. Mevlana’yı Anma ve Mevlevî Sema Ayin-i Şerifi programına katıldı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu’nun da katıldığı programda ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu, “Şehitlerin Seması” adlı tiyatro gösterisinde, Kurtuluş Savaşı’ndan bir sahne temsil ederek sema gösterisi gerçekleştirdi. 

ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu amaçlarını; “Dünyanın kimseye kalmayacağını” söyleyen Yunus Emreler, “Ne olursan ol gel” diyen Mevlanalar ve “İncinsen de incitme” diyen Hacı Bektaşı Veliler gibi yeni cevherlerin yetişmesine yardımcı olmak şeklinde özetledi.

Tasavvuf Topluluğu’nun okuduğu ilahiler ve sema gösterisi ile tamamlanan program sonunda Gelibolu Mevlevihanesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Can Demir ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu Başkanı Dr. Abdullah Ertaş’a teşekkür belgeleri takdim edildi.