0

ÇABA ÇAM’da Orff Schulwerk Paylaşım Semineri ve Aile Çocuk Etkinliği Gerçekleştirildi

Bu Haber 1689 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇABA ÇAM’da Orff Schulwerk Paylaşım Semineri ve Aile Çocuk Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi Paylaşım Seminerlerinin (ÇABA ÇAM) ilki Orff Merkezi işbirliğiyle ‘Şarkı Söyle Dans Et’ başlığıyla gerçekleştirildi.

Orff Merkezi eğitmenlerinden Nazlı Taşdemir tarafından ÇABA ÇAM’da gerçekleştirilen eğitime, üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanlarının yanı sıra, Çanakkale il ve ilçeleri ile yakın illerde görev yapan Okul Öncesi Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Beden Eğitimi, Müzik Eğitimi ve Resim Eğitimi öğretmenleri katıldılar. Eğitimde Orff Schulwerk prensipleri çerçevesinde hazırlanmış ritim, hareket, dans ve müzik etkinlik örneklerine yer verildi.

ÇABA ÇAM’da ayrıca 2012 ve 2013 doğumlu 8 çocuk ve annelerinin katılımıyla ‘Kar’ temalı ikinci Aile Çocuk Etkinliği de gerçekleştirildi. ÇABA ÇAM gönüllü eğitmenlerinden Sevde Kayabaşı, Sıla Köseoğlu, Sevdenur Yıldız, Aylin Şahin, Merve Aracı ve Gizem Önder tarafından yürütülen etkinlikte Orff Schulwerk çalışmaları ile birbirleriyle tanışan katılımcılar, ardından sanat etkinliğinde kendi kar kürelerini hazırladılar, fen etkinliğinde de eriyen buzları ve kar tanelerini gözlemlediler, mutfak etkinliğinde de kendi kardan adamlarını hazırlayıp yediler.