3

ÇOMÜ Gelibolu Piri Reis MYO Yeni Hizmet Binası Törenle Açıldı

Bu Haber 1788 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Gelibolu Piri Reis MYO Yeni Hizmet Binası Törenle Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu (MYO)  yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Milletvekilleri Ayhan Gider ve Bülent Öz, Kaymakam Vekili Hasan Akbulut, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Metehan Uzun, Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Gelibolu Piri Reis MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Elagöz, üniversite yöneticileri, kurum/kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  Açılış konuşmalarını sırasıyla Gelibolu Piri Reis MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Elagöz, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, CHP Milletvekili Bülent Öz ve AK Parti Milletvekili Ayhan Gider yaptı.

Gelibolu Piri Reis MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Elagöz yaptığı konuşmada Gelibolu Piri Reis MYO’nun tarihçesi hakkında bilgi verdikten sonra açılışı yapılan yeni hizmet binasının arazisinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından tahsis edildiğini ifade ederek, 2015 yılının Temmuz ayında yeni hizmet binasına taşınıldığını kaydetti. Elagöz hizmet binasına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Hizmet binamız 2 katlı olup, toplam 7.400 m² kapalı alana sahiptir.  Bu binada 110 kişilik 2, 90 kişilik 7, 80 kişilik 8 adet büyük derslik, 30 kişilik 6 adet küçük derslik, 1 Bilgisayar, 1 Turizm ve Otel İşletmeciliği, 1 Deniz ve Liman Laboratuvarı,  1 yemekhane, 1 kantin, 2 otel uygulama odası, 1 arşiv odası 37 adet akademik ofis ve idari büro bulunmaktadır. Okulumuzun kapasitesi yaklaşık 1.600 kişidir”.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasına Gelibolu Piri Reis MYO’nun gelişmesine katkı sunan herkese teşekkür ederek başladı ve şu açıklamaları yaptı:

Çok önemli bir açılış

“Üniversitenin geçmişinde ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarına ya da yüksekokullarına sanki üniversitenin üzerine birer yük, geliştirilmesi zor ve dolayısıyla bir problem olarak bakıldığı zamanlar oldu. Oysa tıpkı her ilimizde bir üniversitenin olmasının sağladığı faydalar ve yaptığı katkılar gibi, en azından büyük ilçelerimizde birer yüksekokulu, meslek yüksekokulu bulunması o çevreye büyük katkılarda bulunduğu konusunda hiçbirimizin tereddüt etmemesi lazım. Şüphesiz ki başlangıçlar zor olur, eksiklerle dolu olur ama mutlaka bu bulunuş, bu varlık kendisini, etrafını geliştirecektir. O anlamda çok önemli bir açılış diye düşünüyorum”.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin çok büyük bir aile ve Piri Reis Meslek Yüksekokulu’nun da bu ailenin eşit bir parçası olduğunu ifade eden Rektör Acer, “o yüzden biz bu okulumuza ne tür bir katkı daha yapabiliriz diye bakıyoruz” dedi.

Sadece sayılarla değil kalitesiyle de anılan bir okul kurmak durumundayız

Rektör Acer, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim binası yapılarak nezih bir ortama kavuşmuş Piri Reis Meslek Yüksekokulu’nu üniversite yönetimi olarak iki açıdan geliştirmek istiyoruz. Bunlardan bir tanesi şüphesiz ki bu oluşturulmuş kapasiteye layık bir sayı oluşturabilmek. Bu bina devletimizin, milletimizin parası ile yapıldı, dolayısıyla bu kapasitenin hakkını vermek de bize düşer. 3 bin öğrenciyi ağırlayabilecek, eğitebilecek, öğretebilecek bir alt yapıyı ona layık bir şekilde doldurmamız gerekiyor ve bu yönde de çalışmaya başladık. Yakın zamanlarda bir öğretim üyesi, bir öğretim elemanı kazandırdık. Bu devam edecek ve bazı bölümlerimiz, öğrencisi bulunmayan bölümlerimiz burada öğrenci alabilir hale kısa zamanda gelecek. İkinci açıdan ise sadece sayılarla değil kalitesiyle de anılan bir okul kurmak durumundayız. Öğrencilerin uygulama alanlarını geliştirmemiz lazım, ihtiyaç duydukları pratik unsurlar için gerekli olan neyse onu temin etmeye çalışmamız lazım. Bu yönde çalışmaya devam edeceğiz”.

Gelibolu’daki kurumların, kişilerin okuluna sahip çıkması, katkı sunması gerektiğini ifade eden Rektör Acer, “Bu katkıların ne anlama geldiğini, ne büyük gelişmeler sağladığını da biliyoruz. Gelibolu halkına, belediyesine ve kaymakamlığına bugüne kadar yaptıkları katkılar için bu vesile ile teşekkür ediyorum. İnşallah her zaman ileriye giden bir okul olacak ve daha nice iyi vesilelerle yine burada bir araya geleceğiz. Ben herkese selamlarımı saygılarımı sunuyorum, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Yüksekokulumuzda görev yapan kıymetli akademisyenlerimizle övünüyoruz

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasının açılışı nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Yüksekokulumuzda görev yapan kıymetli akademisyenlerimizle övünüyoruz. Her biri Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarında görev yapabilecek, kapasiteye sahiptir. Huzurlarınızda çalışkan, özverili idari personeli ve çalışanları kutluyor, kendilerine bir kez daha saygı ve sevgilerimi sunuyorum”.

Siyasetçiler olarak elimizi taşın altına koyacağız

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ise yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün kuruluşundan itibaren hızla adından söz ettirmeye başladığını ifade ederek, ÇOMÜ’nün öğrenci sayısı itibariyle de ülkemizin önde gelen üniversitelerine yaklaştığını belirtti.

Milletvekili Öz, güçlü bir Çanakkale için ÇOMÜ’nün de güçlü olması gerektiğini vurgulayarak, “Çanakkale’nin siyasilerine, bizlere ve iş dünyasına çok büyük görevler düşüyor. Üniversitemizin merkezi bütçeden etkin şekilde yararlanması mücadelesini birlikte vereceğimizi, siyasetçiler olarak her zaman elimizi taşın altına koyacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Gelibolu bir üniversite ve kültür şehridir

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise konuşmasında Gelibolu’nun önemine değindi ve ÇOMÜ’nün diğer köklü üniversitelerden çok sonra kurulmasına rağmen Türkiye’nin akademik camiasında hak ettiği yeri çok hızlı şekilde aldığını belirtti.

Milletvekili Gider, konuşmasına şöyle devam etti: “Çanakkale yöneticileri olarak biliyoruz ki Çanakkale bir üniversite şehridir. Gelibolu bir üniversite ve kültür şehridir. Bunu için geri kalan ne varsa bunu tamamlamak bizim görevimiz olacak. Belediye Başkanımız söyledi; daha önce teklif ettik, kabul edilmedi dedi. Kim kabul etmediyse yanlış yapmış. Bundan sonra elbirliğiyle Konferans Salonu sadece Yüksekokulun Konferans Salonu olarak değil tüm Gelibolu’nun Kültür Merkezi olarak yapılacaktır. Bu anlamda verecekleri destek için şimdiden teşekkür ediyorum, daha önceki teklifleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Gelibolu şu anda ek hastanesiyle, iki lisesiyle, yeni derslikleriyle yeni bir yatırım dönemine giriyor ve ben inanıyorum ki önümüzdeki 4 yıl içerisinde bugüne kadar aldıkları hizmetin çok daha fazlasını alacaktır”.