Bayramiç MYO'lu Genç Girişimciler Köy Okuluna Kitap Yardımında Bulundu

16.11.2009
Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu Bayramiç Meslek Yüksekokulu Başkanlığı 9-15 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında köy okullarına kitap yardımı projesi çerçevesinde Bayramiç esnafıyla işbirliği ile elde edilen kitapları Bayramiç Çırpılar Köyü İlköğretim Okuluna ulaştırdı. Çırpılar Köyü İlköğretim Okuluna yapılan ziyarete Bayramiç Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır, Genç Girişimciler Topluluğu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Alptuğ Akkoca, Bayramiç Meslek Yüksekokulu GGT Başkanı Ayşegül Yetimova ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bayramiç Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır yapılan yardımın önemini belirterek şunları ifade etti: “Gençlerin geleceğinin böyle sosyal faaliyetler neticesinde daha parlak olacağını ve gençlerin iyi yerlere geleceğini umuyor, Genç Girişimciler Topluluğuna böyle anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Bayramiç Çırpılar Köyü İlköğretim Okulunda öğrencilere seslenen Genç Girişimciler Topluluğu Bayramiç Meslek Yüksekokulu Başkanı Ayşegül Yetimova, kitap okumanın gelişim için çok önemli olduğunu, yapılan kitap yardımlarının arkasında Bayramiç esnafı ve resmi makamların desteğinin büyük olduğunu dile getirdi. Kitapların raflarda tozlanmaya bırakılmamasını ve öğrencileri araştırma yapmaya ve kitap okumaya teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Yetimova, kitapların kullanılması konusunda öğrencilerden söz aldı. Yetimova sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan bu yardımın 9-15 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftasıyla sınırlı kalmayacağını bir tiyatro oyunu oluşturarak elde edilen gelirlerle de köy okullarına kitap yardımı ulaştırılması konusunda çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Bayramiç Meslek Yüksekokulu Genç Girişimciler Topluluğu olarak, sosyal girişimciliğe çok önem verdiklerini dile getiren Yetimova, öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında çok mutlu olduklarını dile getirdi. Konuşmada söz alan Genç Girişimciler Topluluğu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Alptuğ Akkoca ise ilçedeki diğer köy okullarına da yardım ulaştırılması için gereken desteğin sağlanacağını ve bu tür sosyal projelerin arkasında olduklarını belirtti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.