Çanakkale ve Sina-Filistin Cepheleri'nde Avusturya Macaristan Topçu Bataryaları Konulu Konferans Gerçekleşti

02.12.2015

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi (FEF) Tarih Bölümü ile Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi tarafından "Çanakkale ve Sina-Filistin Cepheleri'nde Avusturya Macaristan Topçu Bataryaları" konulu konferans düzenlendi. Konferansa FEF öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Türk Macar Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı ve Macaristan Şövalyesi İsmail Tosun Saral, Troia Kültür Merkezi'nde verdiği konferansta Birinci Dünya Savaşında aşçısı, hemşiresi 5000 Avusturya Macaristan askerinin Türk cephelerinde çarpıştığını belirterek ilk defa Ekim 1915 tarihinde Gelibolu cephesine Avusturya Macaristan askerinin yardımda bulunduğunu kaydetti.