Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği’nin Açılışı Yapıldı

15.11.2009
Eğitim alanında ulusal ve uluslararası araştırmalar yapmak, çalıştay, panel, seminer, sempozyum, kongre vb. bilimsel etkinlikler gerçekleştirmek gibi temel bir amaçla yola çıkan Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi. Derneğin açılışını üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Çanakkale Milletvekili Mehmet DANİŞ ve Çanakkale Belediye Başkan Vekili Celal KARAKAŞ yaptı. Açılış töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR üniversitemizin devlet ve özel sektör yanında sivil toplum kuruluşlarına da önem verdiğini, bu nedenlede uluslararası boyutu olan bu derneğin üniversitemizin öncülüğünde kurulmuş olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, böyle bir derneğinin oluşumuna katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Çanakkale Milletvekili Mehmet DANİŞ ise böyle bir derneğin Çanakkale’de kurulmuş olmasının Çanakkale için şeref verici bir olay ve üniversitemizin uluslararası platformda göstermiş olduğu yetkinliğin bir belirtisi olduğunu vurguladı. Çanakkale Milletvekili Mehmet DANİŞ, Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği’nin çalışmalarının eğitimin niceliği yanında niteliğini de yükselteceğini düşündüğünü bu bağlamda da dekanımızı, sayın Rektörümüzü ve bu derneğe katkı sağlayan bütün akademisyen arkadaşlarımızı tebrik ettiğini belirtti. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ise eğitim alanında akademik faaliyetlerde bulunmak, eğitim araştırmalarının etik standartlarını belirlemek, uluslararası derneklere üyelik ve işbirliklerini gerçekleştirmek, ülkemizde yayınlanan eğitim araştırmaları dergilerini indekslemek, eğitim araştırmalarının kalite standartlarını belirlemek üzere çıktıkları bu yolda tüm katkı sunanlara teşekkür ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL ayrıca, 2013 yılında Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği kongreyi Çanakkale’ye taşımayı umduklarını da söyledi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.