3

1. Çanakkale Kısa Film Festivali’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1105 Kez Okundu
  • Paylaş:
1. Çanakkale Kısa Film Festivali’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl 1.'si gerçekleştirilen Çanakkale Kısa Film Festivali; ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreniyle başladı.

Törene ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Sosyal Bilimler MYO Müdürü ve Festival Başkanı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ile çok sayıda öğrenci ve sinemasever katıldı.

Törenin açılışında Çanakkale konulu bir kısa film gösterimi gerçekleştirilirken açılış konuşmasını Festival Yönetmeni Öğr. Gör. Meral Açıkgöz yaptı. Kısa filmlerin sinemada önemli yer teşkil ettiğini kaydeden Açıkgöz “Sinema sanatı belki de sanat dalları içerinde hazırlanması en meşakkatlisi. Bir filmi hazırlamak büyük bir yürek gerektiriyor. Belli bir maliyet gerektiriyor, bir ekibin büyük bir emeği ile gerçekleşiyor. Bu nedenle sinema sanatı da gelişebilmek için her zaman bir desteğe ihtiyaç duymuştur. Film festivalleri de bu desteğin önemli aşamalarından biridir. Sinema tarihi kısa filmlerle başlamaktadır. Çoğu zamanda usta yönetmenlerin kısa filmler çekerek sinema hayatına başladığını görüyoruz. Bunun nedeni uzun metraj filmlere göre daha az maliyetli olması, daha özgür çalışabilme imkânı sunabilmesi, yönetmenlerin kendi sinema dillerini keşfedebilme fırsatları tanıması ve anlatılmak istenileni kısa ve çarpıcı bir şekilde ifade edebilmesinden dolayı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem ise yaptığı konuşmada “19. ve 20. Yüzyılda sinema teknolojisinin bulunmasıyla belki de sosyal aktivitelerimize bir alışkanlık daha kazandırmış olduk. Eskiden tabi ki kitap okuma bir alışkanlıktı ancak sinema, teknolojiyle bambaşka bir aktivite penceresi olarak açıldı. Ben de kendi yaşantım boyunca hep bunun eksikliğini yaşadım. Bizim çocukluğumuzda evimizde televizyon yoktu. Haftada bir kez illaki sinemaya giderdim, film seyretmeyi alışkanlık edinmiştim. Ayrıca televizyon yokluğundan dolayı da kitap okumayı çok iyi bir alışkanlık edinmiştim. Bizim zamanımızda gezici kütüphane vardı. Gezici kütüphanelerde neredeyse bütün kitapları okuyup bitirirdim. Sizlere tavsiyem hem kitap okumayı devam ettirin hem de sinemayı sevin, sinemaya gidin. Ben halen devam ediyorum, haftada bir kez ya evdeki sinema sisteminde ya da sinemaya giderek film seyrediyorum. Bu kısa film festivalinin düzenlenmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza, başta Sayın Nuri Kavak hocamıza sayın müdürümüz Enver Yolcu hocamıza ve öğretim elemanlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Festival, atölye çalışmaları, söyleşiler, kısa film gösterileri ve panellerle 2 gün boyunca devam edecek.