1

Prof. Dr. Özcan Demirel 24 Kasım Nedeniyle ÇOMÜ’de Konferans Verdi

Bu Haber 1264 Kez Okundu
  • Paylaş:
Prof. Dr. Özcan Demirel 24 Kasım Nedeniyle ÇOMÜ’de Konferans Verdi

Eğitim Bilimleri alanında Türkiye'nin önemli isimlerinden Prof. Dr. Özcan Demirel, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında "21. Yüzyılda Öğretmen" konulu konferans verdi.

Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Özcan Demirel yaptığı konuşmada öğretmen yetiştirmenin tarihçesine değinerek, Eğitim Fakültelerinin durumu, dünya ile aramızdaki farklar gibi konular hakkında bilgi verdi.

İyi öğretmen nasıl yetiştirilir ve öğrencileri öğretmen olmaya teşvik etmek için neler yapılmalı gibi soruları açıklığa kavuşturan Prof. Dr. Özcan Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmenlik 21. yüzyıl mesleğidir ve öğretmenlik için artık sertifika modeli bitmiştir. Öğretmen diploma modeli ile Eğitim Fakültesinde yetiştirilmeli ve genel kültür bilgisi ile mesleki yeterlilikler kazandırılmalı. Eğitim Fakülteleri mükemmeliyet merkezi konumuna getirilmeli ve en iyi öğrenciyi çekebilmeliyiz. Bunun için en çok maaşı öğretmenlere vermeliyiz. Geleceğimizi düşünmemiz lazım ve bizim de geleceğimiz öğretmenlerimizdir. Her öğretmen adayı en iyi eğitim verilerek yetiştirilmelidir”.