Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencisinin Başarısı

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğrencisinin Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve Afet Eğitim Topluluğu Başkanı Bilgehan Zeybek, Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen ve iki gün süren "3. Uluslararası Afet ve Askeri Tıp Konferansı"na katıldı.

Terörün neden olduğu yıkımlar, mülteci sorunları, Kızılhaç-Kızılay Federasyonunun insani yardım çalışmaları ve afet eğitimi konularının ele alındığı konferansta Bilgehan Zeybek, Afet Eğitim Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Hüseyin Koçak ve topluluk öğrencileri tarafından hazırlanan, topluluk faaliyetlerinin anlatıldığı poster bildiriyi İngilizce ve Almanca olarak sundu.

Zeybek’in sunduğu bu bildiri, konferansta “Poster Bildiri Birincilik Ödülü”ne layık görülerek Bildiri Birincilik Sertifikası, Birincilik Madalyonu ve 1000 € para ödülü kazandı.

Birinci olan bildiri, Almanya'da yayınlanan Medical Corp International Forum isimli dergide yayınlanacak.