0

ÇOMÜ EBYS Yardım Masası Personeline, TÜRKSAT Tarafından Eğitim Verilmeye Başlandı

Bu Haber 1672 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ EBYS Yardım Masası Personeline, TÜRKSAT Tarafından Eğitim Verilmeye Başlandı

2016 yılında Elektronik Belge Yönetim Sistemine (EBYS) geçilmesi planlanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde EBYS ile ilgili verilen eğitimlere devam ediliyor.

ÇOMÜ’de EBYS’ye sağlıklı bir şekilde geçilmesi amacıyla oluşturulan EBYS Yardım Masası Ekibine, TÜRKSAT Belge Yönetimi Eğitim Koordinatörü Fatih Aydoğan tarafından eğitim verilmeye başlandı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen ilk eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, EBYS Koordinatörlüğü görevlileri Okutman Cumali Yaşar, Alper Tükel ve Taner Çelik katıldı.

Eğitim öncesi konuşan Prof. Dr. Metehan Uzun, eğitim alan ÇOMÜ personeline seslenerek “Sizin bundan sonraki performansınız aslında üniversitemizin EBYS’deki başarısını da etkileyecek. Birimlerde karşılaşan sorunlar ilk etapta size iletilecek.  Siz onlara ne kadar hızlı bir şekilde cevap verirseniz diğer birimlerin yükü de o oranda azalmış olacak. Dolayısıyla sizlerin bu eğitime göstereceğiniz ilgi, alaka ve performans, sürecin sürdürülebilir olması açısından bizim de heyecanımızı artıracak. Bizler, 2016 yılında ıslak imza ile belge hazırlamayı sonlandırıp elektronik sistemi başlatmayı planlıyoruz. Bu tarihte yeni sisteme geçmemiz için sizlerin bu eğitimi almanız ve bunu uygulamaya koymanız büyük önem arz ediyor” dedi.

Okutman Cumali Yaşar ise EBYS ile ilgili verilen eğitimin, ÇOMÜ için bir milat olduğunu vurgulayarak tüm sürecin değiştiğini, ıslak imza döneminin sona ererek yerine elektronik imzanın geldiğini söyledi. Yaşar, verilen eğitimler sayesinde insanların teknolojiyi kullanmaya yönelik cesaretlerinin artacağını dile getirerek yardım masası personeline verilen eğitimin iyi uygulanmasının projenin sonucuna olumlu katkı sunacağını da ifade etti. Cumali Yaşar “Bundan sonraki aşama mobil aşamasıdır. Artık insanlar masalarından değil mobil cihazlarından da imza atabilecekler. Bu eğitim bunun da temelini atacak. Yardım masasında görev alacak arkadaşlarımızın katıldığı bu eğitim sonucunda arkadaşlar, kendi birimlerindeki diğer personellere yardım edecekler. Bu süreçte videolar, sunumlar, canlı destek sistemleri ile bizim de yardımlarımız devam edecek.  ÇOMÜ personeli, mesai saatleri içinde yardım masasıyla her an iletişim kurup EBYS ile ilgili her türlümü yardımı alabileceklerdir” dedi.

Konuşmaların ardından TÜRKSAT Belge Yönetimi Eğitim Koordinatörü Fatih Aydoğan, elektronik belge yönetim sistemi ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verdi. Aydoğan, bir danışmanlık firmasının gerçekleştirdiği araştırmanın sonucunda erişilen istatistikler hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

“Belge ile ilgili işlere harcanan mesailerde oluşan zaman kaybı % 40 ila % 60, belgelerin kaybolma oranı % 7,5, yanlış dosyalama % 3, kaybolan belgeler için harcanan mesai % 25, Türkiye’de, ofislerde kişi başı ortalama kağıt tüketimi 140 sayfa, 100 ofis çalışanının yıllık A4 maliyeti 295 bin TL, 1000 ofis çalışanın kaybolan zaman maliyeti ise 6 milyon dakika.”

Fatih Aydoğan, EBYS’nin kağıt, kırtasiye, zaman, enerji ve işgücü tasarrufuna katkı sunduğunu söyleyerek yeni sistemde hazırlanan belgelerin onaya sunulduğunda masa başında takip edilebildiğini ve üst düzey yöneticilerin kurum dışında da belge imzalayabileceklerini belirtti.