1

‘İntihal Detektörleri Aracılığıyla Benzerlik Raporu Alınması’ Konulu Seminer Gerçekleşti

Bu Haber 1911 Kez Okundu
  • Paylaş:
‘İntihal Detektörleri Aracılığıyla Benzerlik Raporu Alınması’ Konulu Seminer Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salim Razı tarafından verilen ‘İntihal Detektörleri Aracılığıyla Benzerlik Raporu Alınması’ konulu seminer gerçekleşti.

Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar ile Prof. Dr. Ahmet Erdem, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Bünyamin Bacak ile Prof. Dr. Levent Genç, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Salih Zeki Genç,  Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Maya, çok sayıda akademisyen ve lisansüstü öğrenci katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ‘Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeleri’ doğrultusunda lisansüstü tezlerin savunmaya alınmadan önce, ilgili tezin danışmanı tarafından intihal detektörü aracılığıyla oluşturulmuş olan benzerlik raporunun teslim edilmesi istenmektedir. Bu konu üzerine düzenlenen seminer öncesinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Salih Zeki Genç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmalarıyla intihalle ilgili farkındalığın arttırılmasının gerekliliğini vurguladılar.

Seminerde intihal detektörlerinin işlevinin tanımlanması, eşleşmeleri nasıl belirlediğinin açıklanması, farklı intihal detektörlerinin güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesi ve ÇOMÜ’nün kullanımına açık olan intihal detektörlerinin tanıtılması anlatılırken seminer, benzerlik raporlarının ne şekilde alınabileceğine ilişkin örneklerin uygulamalı olarak gösterilmesiyle son buldu.