Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından ÇOMÜ’ye Ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından ÇOMÜ’ye Ziyaret

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın, Çanakkale Savaşını Türkiye dışındaki Türklere anlatmak için yaptığı “Çanakkale 15” projesi kapsamında Çanakkale’ye gelen Kırım Türkleri, Çanakkale Onsekiz  Mart  Üniversitesi (ÇOMÜ)  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’i makamında ziyaret etti.

Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Kırım Gardaşlık Teşkilatı başkan ve üyeleri, Kırım Medeni Cemiyeti temsilcileri, Kırım İslami Hayriye Cemiyeti temsilcileri, Çanakkale, Sakarya, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri temsilcilerinin gerçekleştirdiği ziyarette, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Kırım Türkleri ile kardeşliğin ve güçlü bağların devam etmesi konusunda temennide bulundu. Kırım Türklerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden ve ziyaretten dolayı teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Ahmet Erdem’e, Kırım Türkleri tarafından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer adına hazırlanan teşekkürname belgesi takdim edildi.