0

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenlerine Katıldı

Bu Haber 1026 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenlerine Katıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Çanakkale Valiliği önünde gerçekleştirildi. Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra Vali Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, pek çok protokol konuğu, öğrenciler, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Erkal, Çanakkale’nin Cumhuriyet tarihindeki yeri ve önemini vurgulayarak, "Nereden bakarsanız bakın Çanakkale Cumhuriyettir, Cumhuriyet Çanakkale’dir. Cumhuriyet, 1915’ten 1923’e ilmik ilmik örülmüş bir destandır. Onun için Çanakkale’de Cumhuriyeti kutlamak tarifsizdir. Çanakkale Cumhuriyetin ön sözü, son sözü ve bizahati özüdür" dedi.

Çanakkaleli öğrencilerin şiir okumasının, türküler seslendirmesi ve halk oyunu gösterilerinin ardından asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle tören sona erdi.

Kutlamalar, Çanakkale Boğazı’ndaki Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi ve Kıyı Emniyeti Müdürlüğü’ne ait römorkörlerin yaptığı gösteriyle son buldu.