0

Ziraat Fakültesi Oryantasyon Programı Gerçekleşti

Bu Haber 1197 Kez Okundu
  • Paylaş:
Ziraat Fakültesi Oryantasyon Programı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından 1.sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı Ziraat Fakültesi Amfisinde gerçekleştirildi. Programa Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mendeş, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Selma Kayalak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bitkisel Üretim Şube Müdürü Başak Egesel, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ümit Ortan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş, Truva Sulama Birliği Başkanı İlhan Ulus ve öğretim üyeleri ile bölümlerin 1.sınıf öğrencileri katıldı.

Oryantasyon Programında öğrencilere Çanakkale tarımında söz sahibi olan kurumların yöneticileri ve STK Başkanları meslek hayatlarında kendilerini nelerin beklediğini anlatarak, öğrencilerle ileriye dönük yapabilecekleri ile ilgili fikirlerini paylaştılar. Programın ilk bölümünün sonunda Barış Kaya tarafından öğrencilere Çanakkale’nin tarihi ve kültürel geçmişi ile ilgili özel bir sunum yapıldı.

Program arasında öğrencilere Truva Sulama Birliği tarafından öğlen yemeği ikram edildi.

Programın ikinci bölümünde ise; ÇOMÜ’nün Dış İlişkiler Birimi, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Yetkilileri öğrencilere öğrencilik yaşamları boyunca kendilerine yararlı olacak bilgileri aktarırken, Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilisi Gökay Şahin tarafından da belediyenin öğrencilere yönelik hizmetleri ve kent yaşamı ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

Program Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencisi İnci Pelin Çakmakçı’nın müzik dinletisi ile sona erdi.