1

İlim Heyeti Onuruna Dardanos'ta Akşam Yemeği Verildi

Bu Haber 1127 Kez Okundu
  • Paylaş:
İlim Heyeti Onuruna Dardanos'ta Akşam Yemeği Verildi

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı’nın tertip ettiği program münasebetiyle Çanakkale’de bulunan ilim adamı ve yazarlar onuruna Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi’nde akşam yemeği verildi.

Yemeğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Dr. Mehmet Doğan, İlim Heyeti’nde yer alan çeşitli ülkelerden yazarlar ile ÇOMÜ’lü yöneticiler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yemekte yaptığı konuşmada “ÇOMÜ olarak Çanakkale Savaşları’nın 100.yılında birçok faaliyete evsahipliği yaptık. Sanıyorum en anlamlılarından bir tanesi de bu. Burada, bir zamanlar Osmanlı Devleti toprakları olan ama şu an Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında kalan , başarılmış zaferin bir parçası olan ülkelerden dedelerinin şehit düştüğü, gazi olduğu kişiler var aramızda. Kendi ülkelerinde akademisyenliğiyle, yazarlığı ve şairliğiyle ön plana çıkmış kişileri de burada ağırlama şerefine nail olduk. Kıymetli ilim insanlarını Çanakkale’de ve ÇOMÜ’de misafir etmekten mutluluk duyduk” dedi.

Yemek sonrası TYB Vakfı'nca  Osmanlı Türkçesi ile hazırlanan Mehmet Akif’in “Çanakkale Şehitlerine” şiirinin tablosu Rektör Acer ve ÇOMÜ Yöneticilerine hediye edildi.