0

İlim Heyeti’nden Rektör Acer’e Ziyaret

Bu Haber 1314 Kez Okundu
  • Paylaş:
İlim Heyeti’nden Rektör Acer’e Ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı’nın düzenlediği program dolayısıyla Çanakkale’de bulunan Suriye, Lübnan, Filistin, Ürdün, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Tunus, Bosna, Kosova ve Azerbaycan’lı ilim adamları ve yazarlar Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan başkanlığında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar ile üniversite yöneticileri, vakıf üyeleri de yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İlim Heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretten onur duyduğunu ifade ederek ÇOMÜ hakkında bilgiler verdi. Rektör Acer şunları söyledi:

“23 yılda çok büyük bir üniversite haline geldik. Her alanda üniversitemizde çalışmalar yapılıyor. Tabi üniversitemiz kalite olarak da hızla ilerleyen bir üniversite. Bilimsel araştırma alanında da çok şeyler yapılıyor üniversitemizde. Akademisyenlerimizin çok sayıda desteklenen bilimsel araştırma projeleri var. Merkez laboratuvarlarımız, bölüm laboratuvarlarımız, teknoparkımız var. Dolayısıyla bilimsel araştırma anlamında da üniversitemiz hızla ilerleyen bir üniversite”.

ÇOMÜ’nün iyi eğitim öğretim yapan, kaliteli bilimsel araştırmalar yapan bir üniversite olması yolunda ilerlemesini istediklerini ifade eden Rektör Acer, gelişen iletişim çağıyla birlikte yabancı değerlerin etkisine çok açık hale gelindiğinin de farkında olduklarını belirterek “O nedenle kendi değerlerimiz ve kültürümüzü koruma çabamız daha büyük bir önem kazandı, daha ciddi bir mesele haline geldi” dedi.

Hem öğrencilerin hem de akademik personelin çalıştıkları alanda kendilerini geliştiren bilimsel araştırmalar yaparak son teknolojileri takip etmesinin önemine de değinen Rektör Acer, üniversite olarak her türlü imkan ile bilimsel araştırma yapmak isteyen öğrenci ve akademisyenleri desteklediklerini, bunun için ofisler oluşturduklarını söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan da konuşmasında üniversitelerin gençlere bilgi veren, onları bilgi bakımından donatan kurumlar olduğunu ifade ederek “Bilginin de bir arka planı, ruhu, maneviyatı olması lazım, yani sadece bilmek bizi bilge yapmıyor, bilgilere sahip olarak bilge olunsaydı, bilgisayarların bilge olması gerekirdi” dedi. Çanakkale ruhunun da oldukça önemli olduğunu belirten Doğan, bu ruh beraberliği için Çanakkale’nin  bir sembol olduğunu söyledi.