0

BESYO Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1581 Kez Okundu
  • Paylaş:
BESYO Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun 3 bölümünün 4 programının (Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği 1.öğretim ve Spor Yöneticiliği 2.öğretim ) 1.sınıf öğrencilerine yönelik Üniversite hayatına uyumlarının hızlandırılmasını amaçlayan oryantasyon eğitim programı ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, BESYO Bölüm Başkanları, Akademik personeli, ÇOMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ve BESYO Bölümleri 1.Sınıf öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Oryantasyon programı üniversitemizin kısa tanıtım filminin gösterimiyle başladı. BESYO Bölüm Başkanlarının kısa tanıtım konuşmaları ve bölüm öğretim üyelerinin kendilerini tanıtımlarıyla oryantasyon programı açılışı yapıldı. ÇOMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir'in ‘’ Öğrenci disiplin yönetmeliği, devam-devamsızlık, sınavlar ve telafi sınavları, rapor ve geçerliliği, disiplin soruşturmaları'' hakkında bilgilendirmelerinin ardından ÇOMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ‘' Üniversitede Hiyerarşi Yönetimi ‘'konularında konuşmasını gerçekleştirdi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu BESYO hakkında genel bilgiler verirken başarılı birer birey olabilmek için gerekli adımlardan bahsetti. Özellikle öğrencilerin proje çalışmalarına önem vermelerini, BESYO öğretim üyesi ve öğretim görevlilerinden bu konuda kendilerini geliştirmelerinde yardım talep etmelerini ve kendilerinden her zaman destek göreceklerini ifade etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak şimdiye kadar pek çok projeyi yönettiklerini Tıp Fakültesi’nden sonra şehirle en fazla etkileşimi olan birimin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olduğunu belirterek “Her zaman öğretim görevlisi arkadaşlarımız şehirdeki diğer birimlerdeki aktivitelerde sürekli görev alıyorlar ve etkileşime destek veriyorlar. Öğrenci arkadaşlarımızın hocalarına gerekli özeni göstermeleri, sorumluluklarının farkında olarak gayretli olmaları bizim tek temennimiz. Bunun haricinde oryantasyon programlarının en önemli konusu öğrencilere hareket ve sorumluluklarının hatırlatılması, haklarını ararken hangi yollara ve yöntemlere nasıl başvuracakları hususlarında yol gösterici bilgiler sunulmasıdır. “ dedi.

BESYO Müdürü Cerrahoğlu konuşmasını sonlandırırken öğrencilere sağlıklı, mutlu, başarılı geçirecekleri bir eğitim-öğretim dönemi diledi. Ayrıca Oryantasyon Programına konuşmacı olarak katılan Öğrenci işleri Daire Başkanı Erdal Demir ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Enver Yolcu'ya katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.