KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Troia Ören Yerinde İncelemelerde Bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Troia Ören Yerinde İncelemelerde Bulundu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) 2015-2016 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde açılış dersini vermek için davet edilen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Troia ören yerini gezerek incelemelerde bulundu.

Troia ören yerine yapılan gezide Vali Hamza Erkal, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz,  KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ile üniversitenin akademik ve idari personeli de yer aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı münasebetiyle bir ulusun destansı kahramanlığının yaşandığı Çanakkale’de bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederek Troia ören yerini görmekten de büyük heyecan duyduğunu belirtti.