Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Çanakkale'de Bir İlk Daha Gerçekleştirdi

11.11.2009
Türkiye'de ilk defa yaklaşık 1 ay önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine uygulanan tek delikten laparoskopik(kapalı) rahim olma ameliyatı Çanakkale'de ilk kez hastanemizde gerçekleştirildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Mert GÖL, “bu ameliyat ile göbek deliğinden girilen özel bir port sistemiyle tüm işlemler sadece bu delikten yapılmakta ve hastanın karnında başka herhangi bir delik olmadan rahim ve yumurtalıkların alınması gerçekleştirilmektedir” dedi. Dünya'da yeni uygulanmaya başlayan bu ameliyat türü artık Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğinde gerçekleştirilmektedir. Doç. Dr. Mert GÖL, “SILS Port denilen bu sistemde, hastanın karnında operasyon sonrası herhangi bir iz görülmemektedir. Hasta açısından ameliyat sonrasında son derece konforlu bir ameliyattır” dedi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.