Eco Qualify Projesinin Son Toplantısı Bulgaristan’da Yapıldı

Eco Qualify Projesinin Son Toplantısı Bulgaristan’da Yapıldı

Türkiye adına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Eğitim Araştırmaları Birliği’nin (EAB) proje ortağı olarak katıldığı "ECVET Based Training of Trainers in Organic Retailing According to Eco Qualify Quality Assurance System" adlı AB Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi; Proje Koordinatörü University of Agribusiness and Rural Development tarafından Plovdiv-Bulgaristan’da organize edilen son toplantı ile tamamlandı.

Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Türkiye’den ortaklarla birlikte son yıllarda önemi giderek artan organik gıda üretiminde nitelikli eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için Avrupa Komisyonu Avrupa Çapındaki Mesleki Eğitim ve Öğretimde Kredi Transfer Sistemi (ECVET) doğrultusunda ve EcoQualify Kalite Güvence Sistemine uygun olarak ayrıntılı eğitim metodolojisi ve standartları, organik sektördeki mesleki eğitim kuruluşları için kılavuz ve eğitim kursunun (e-eğitim)  geliştirilmesi amaçlanan projenin sonuç toplantısına Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Çanakkale Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Karabayır, Bayramiç Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazan Arifoğlu ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan Kuzucu katıldılar. Başarılı geçen proje toplantısının ardından Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mariyana Ivanova yaptığı değerlendirme konuşmasında proje ortağı tüm kurumlara teşekkür ederek bundan sonraki çalışmalar için işbirliğinin devam etmesini arzuladıklarını belirtti.