Biga Meslek Yüksekokulu’nda ”Ölümü’nün 71.Yılında Atatürk’ü Anlamak” Konulu Konferans Düzenlendi

11.11.2009
Biga Meslek Yüksekokulu “Biga Değerleri Topluluğu” tarafından organize edilen ”Ölümü’nün 71. Yılında Atatürk’ü Anlamak” konulu konferans, Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenmiştir. Konferansta açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, Topluluğun kuruluş amaçlarından birinin de öğrencilerimizin Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılığını pekiştirmek olduğunu belirtmiştir. Konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanlarından Şamil BUCAK yaptığı konuşmada; “O’nu anlamak yerine yıllarca andık. Oysa O’nu anlamak gerekir. Eserini ve dehasını anlamak için verdiği mesajları algılamak ve O’nun yetiştiği ortamı iyi incelemek gerekir. Dehaların anlaşılması çok güçtür. Oysa Atatürk’ün en büyük eseri Nutuk’tur. Nutuğu okumak O’nu anlamanın ilk adımıdır. Asırlar nadiren dahi yetiştirir. Bu asrın dâhisi ise Atatürk’tür. Bu çerçevede, O’nu anlamak için eserlerini okumak gereklidir” demiştir. Katılımın oldukça yüksek olduğu konferansın bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Şamil BUCAK’a Biga Değerleri Topluluğu Başkanı Halil DEMİRKOL tarafından çiçek takdim edilmiştir. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.