ÇOMÜ Teleferik Çalışmalarını Hızlandırdı

ÇOMÜ Teleferik Çalışmalarını Hızlandırdı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) “Teleferik” projesi için çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde Bursa ve Ankara’da gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Ankara’dan gelen konuklarını ağırlayan ÇOMÜ, teleferik projesinin teknik detayları üzerinde çalışmaya başladı. Yapılması planlanan Teleferik projesi için ülkemizin örnek projelerini inceleyen yetkililer,  Türkiye’de  büyük projelerden biri olan Yeni Mahalle-Şentepe arasındaki teleferik projesini gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi Elektrik Gaz Otobüs (EGO)’dan gelen konuklarını ağırladı. EGO Genel Müdürlüğü’nden gelen İşletme Müdürü Lokman Yılmaz, Teleferik İşletme Amiri Agah Korkmaz, Teleferik Kontrol Komisyon Üyeleri Yaşar  Altan ve Hürrem Can Ertürk  Terzioğlu Yerleşkesi arazisini gezerek  bölgenin koşullarına ve üniversitenin potansiyeline uygun sistemler için ön fizibilite çalışmaları yaptılar.  Kampüs arazisinde gerçekleştirilen fizibilite çalışmalarının ardından senato odasında Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Kenan Yücel ve Ayhan Monus’un da katılımları ile değerlendirmelerini yönetime sundular. Çalışmanın ardından EGO yetkilileri, Teleferik yapımının her aşamasında destek olabileceklerini ve bu alandaki tecrübelerini ÇOMÜ yönetimiyle paylaşabileceklerini belirttiler.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale halkına da hitap edebilen ve engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği kabin sistemleri üzerinde durdu. Konuklarına verdikleri destek için teşekkür eden Acer, değerlendirme toplantısının ardından konuklara hediyelerini takdim etti.