1

Prof. Dr. Mehmet İsmail’in Eserleri ‘’Dünya Şiir Antolojisi’’ Kitabı’nda Yer Aldı

Bu Haber 2395 Kez Okundu
  • Paylaş:
Prof. Dr. Mehmet İsmail’in Eserleri ‘’Dünya Şiir Antolojisi’’ Kitabı’nda Yer Aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Şair Prof. Dr. Mehmet İsmail 17-21 Eylül 2015 tarihlerinde Romanya'nın Grahovo kentinde gerçekleştirilen ve dünya şairlerinin katıldığı "Mihai Emunesku" şiir festivaline bildiri ve şiirleri ile katıldı.

Dünyanın çeşitli kıtalarından altmıştan fazla ülke şairinin bir araya geldiği ve dünya kültürlerinin edebiyatlarının buluşması açısından önem arz eden festival öncesi Graıovo’da Prof. Dr. Mehmet İsmail’in Romen dilinde iki şiir antolojisi kitabı basıldı. “Şiir Antolojisi” adlı birinci kitapta festivale katılan şairlerin Romen diline çevrilen şiirleri yer alırken ikinci ve çok geniş kapsamlı "Dünya Şiir Antolojisi” isimli kitapta ise Amerika, Afrika, Asya ve Avrupa kıtalarının birçok ülkesinden 63 şairin eserleri yayımlandı. "Dünya Şiir Antolojisi"nde Mehmet İsmail'in ‘Tanrı Biler, Baharın Nefesi Yüzüme Deydi, Ormanda Her Kesin Bir Ağacı Var, Serap, O da Gitti, Ata Şekli ve Gelecek’ şiirleri yer aldı.

Her ülkeyi bir şairin temsil ettiği festivalde; Türkiye'yi Ataol Behramoğlu, Azerbaycan şiirini ise Prof. Dr. Mehmet İsmail temsil etti.