3

Sağlık Yüksekokulu Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

Bu Haber 1225 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sağlık Yüksekokulu Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’na 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında yeni kayıt yaptıran öğrenciler için oryantasyon eğitimi düzenlendi. Arş. Gör. Cüneyt Çalışkan’ın sunumuyla Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, Hemşirelik, Ebelik ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümlerinin birinci sınıf öğrencileri ile akademik ve idari personel katıldı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melek Bulut yapmış olduğu konuşmada bölüme yeni kayıt olan öğrencilere bölüm hakkında bilgiler verdi. Bölüme 2005 yılında öğrenci almaya başladıklarını dile getiren Bulut, 4 yıllık eğitimlerinin içeriğini anlattı ve öğrencilerin herhangi bir sorununda bölümün öğretim elemanları olarak yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.  

Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Dinç ise Ebelik Bölümü’nün geçmiş yıllarda yapmış olduğu etkinliklere vurgu yaparak Ebelik Bölümü’nü kazanan öğrencilerin Çanakkale Sağlık Yüksekokulunu seçerek doğru bir tercih yaptıklarını söyledi. Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümünün Türkiye genelindeki Ebelik Bölümleri arasındaki sıralamada ön sıralarda olduğunu belirtti.

Yüksekokul Müdürü ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi ise konuşmasında öğrencilere, dört yıllık eğitimin mesleki ve kişisel gelişim için önemli bir süreç olduğunu, derslerin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetlere katılmalarını, şehri ve şehrin kültürünü keşfetmelerini de tavsiye etti. Çanakkale şehrinin bu anlamda öğrencilere zengin bir fırsat sunduğunu dile getiren Tanrıverdi, eğitim sürecince farklı kültürden gelen öğrencileri tanımanın kendileri için bir kazanç olduğu, farklılıkları bir kazanım haline dönüştürmelerinin önemli olduğunu belirtti. Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi öğrencilere kurumlarını içselleştirmenin önemli olduğunu çünkü yaşamları boyunca nerede olurlarsa olsunlar eğitim gördükleri kurumla özdeşleştirileceklerini unutmamalarını ve eğitim süresince Çanakkale Sağlık Yüksekokulu akademik, idari ve diğer çalışanları olarak öğrencilere her daim yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Daha sonra Hemşirelik bölümüne yeni kayıt olan öğrencilere seslenen Tanrıverdi, esas olanın, hangi meslek olursa olsun hakkıyla yerine getirilmesi gerektiği olduğunu ifade ederek öğrencilerinden hemşireliği profesyonel bir meslek olarak algılamalarını ve kendilerini bu yönde yetiştirmelerini istedi.

Konuşmaların ardından program, Arş. Gör. Ömer Yavuz tarafından Üniversite ve Sağlık Yüksekokulunu tanıtmak ve öğrencilere çeşitli konularda bilgi vermek için hazırlanmış oryantasyon eğitimi sunumu ve Sağlık Yüksekokulu’nun geçmiş yıllarda yaptığı bilimsel ve sosyal etkinliklerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ile sona erdi.