Avustralya Büyükelçisi Peter DOYLE’dan Rektörümüze Ziyaret

10.11.2009
Avustralya Büyükelçisi Peter DOYLE, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç MCDONALD ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Üniversitemizin ilgili personelinin de hazır bulunduğu ziyarette üniversitemizin uluslararası nitelik taşıyan çeşitli projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Avustralya Büyükelçisi Peter DOYLE, üniversitemizin de bileşeni olduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Arkeoloji Araştırmaları Projesi ile ilgili 2010 yılının Şubat ayında alan araştırmasına başlanılmasının planlandığını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR de böylesine önemli bir projeye katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Üniversitemizin bir diğer uluslararası projesi olan Dünya Üniversiteler Kongresi’nin de görüşüldüğü ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, dünya çapında gerçekleştirilecek bu organizasyon içerisinde diplomatların da yer almasının önemli olduğunu belirtti. Görüşme esnasında ayrıca Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç MCDONALD’a Dünya Üniversiteler Kongresi’nin koordinasyon kurulunda üyelik teklifinde bulunuldu. Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç MCDONALD, böylesine önemli bir proje içerisinde yer almayı memnuniyetle kabul ettiğini ifade etti. Ziyaret, karşılıklı teşekkürlerle son buldu. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.