0

41. Ulusal Fizyoloji Kongresi ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Başladı

Bu Haber 1312 Kez Okundu
  • Paylaş:
41. Ulusal Fizyoloji Kongresi ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Başladı

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği ve ÇOMÜ ortaklığında gerçekleştirilen 41. Ulusal Fizyoloji Kongresi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Dağlıca’da şehit olan Çanakkaleli Fatih Duru ve tüm şehitler anıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını derneğin  41. Ulusal Fizyoloji Kongresi Eş Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Edremitlioğlu yaptı. Prof. Dr. Edremitlioğlu konuşmasında:

“Bilgi ve deneyimlerin paylaşılacağı, yeni imkanlar tanıyabileceğimiz, yeni iş birlikleri geliştireceğimiz günlerde buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Çok sayıda kişiyle çok emek verdik, eski arkadaşlarımızı, hocalarımızı Çanakkale’de ağırlıyor olmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Bu süreç içinde bize sürekli destek olan ÇOMÜ yönetimine ve ÇOMÜ mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından söz alan Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ise:

“Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında böylesine önemli bir etkinliği Çanakkale’de yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Bilim dünyasına katkı sunacağımız, fizyoloji kongresinde birçok konu başlığının yanı sıra, poster sunumlar da yapılacak. ÇOMÜ’nün katkılarıyla gerçekleşen kongremizde emeği olan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkürler”  diyerek kongre hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kongrenin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakkı Engin Aksulu konuşmasında Fizyoloji bilimi ile ilgili bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇOMÜ ile ilgili bilgiler aktardı.

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yapılan bu çalışmamalardan ve sizlerle beraber olmaktan

dolayı büyük kıvanç duyuyoruz.  Bilim paylaşılmalıdır, kongre ve sempozyumlar en etkili paylaşım şeklidir. Burada konuşulanlar yayınlanınca daha büyük kitlelere ulaşacaktır. Kongrede emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kongre açılışı, yapılan sunumların ardından katkı sunanlara teşekkür belgeleri ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.