0

Ezineli Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun Cenazesi Törenle Defnedildi

Bu Haber 1128 Kez Okundu
  • Paylaş:
Ezineli Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun Cenazesi Törenle Defnedildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde şehit düşen, Ezineli Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun cenazesi Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Kayacık Köyü’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cenazeye kurum ve kuruluşlardan yoğun katılım olduğu gözlenirken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de Şehit Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun cenazesine katılmak isteyen personeli için Rektörlük ve Cumhuriyet Meydanı önünden araç kaldırdı.

Ezine’de binlerce kişi tarafından karşılanan Şehit Duru’nun cenazesi, daha sonra ilçe merkezindeki Ulucami’ye getirildi. Yakınları, Şehit Onbaşı’nın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Yeğenleri, tabutu öperek şehit dayılarına veda etti.

Cenazeye Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, milletvekilleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Şehit Duru’nun naaşı tekbirler eşliğinde alınarak askeri araca konuldu. Duru, Ezine ilçesine bağlı Kayacık Köyü’nde toprağa verildi.