ÇOMÜ Rektörü Acer, KKTC Cumhurbaşkanı Tarafından Kabul Edildi

ÇOMÜ Rektörü Acer,  KKTC Cumhurbaşkanı Tarafından Kabul Edildi

30 Nisan 2015 tarihinde seçilen ve göreve başlayan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'i Lefkoşa'da Cumhurbaşkanlığı makamında kabul etti.

Görüşmede Acer, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra, ÇOMÜ’nün yeni bir döneme girdiğini, kalitesini artırmak için yoğun çalışan bir üniversite haline geldiğini, bu bağlamda KKTC'de bulunan üniversitelerle bilimsel işbirliğini artırmayı planladıklarını ve bazı görüşmeler yapmakta olduklarını iletti. Cumhurbaşkanı Akıncı, Çanakkale'nin şehir olarak Türk tarihindeki yerini ve ÇOMÜ’nün gelişmeye yönelik çabalarını bildiklerini, Kıbrıs'ın kaliteli üniversiteleri ile anılan bir ülke olarak bilinmesine büyük önem verdiklerini, bu bağlamda bu tür işbirliklerine kendilerinin her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Ayrıca, ilk fırsatta ÇOMÜ’yü ziyaret etmek istediğini belirtti.

Görüşmede ÇOMÜ eski öğretim üyesi ve halen KKTC YÖDAK üyesi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler'de bulundu.

Rektör Acer, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ÇOMÜ adına hediye takdim etti.