BAP Bütçe Üst Limitlerinde Önemli Artış

BAP Bütçe Üst Limitlerinde Önemli Artış

Proje yapma kültürünü artırma, Üniversite’ye farklı kaynaklardan proje kazandırma çalışmalarına hız veren ÇOMÜ Yönetimi,  bu alanda öğretim elemanlarını teşvik edici uygulamalarını hızlı bir şekilde hayata geçiriyor.

İlk defa uygulamaya konulacak İleri Araştırma Projelerinin bütçe üst sınırının 100.000 TL olarak belirlendiğini belirten ÇOMÜ Yönetimi;  diğer taraftan bağımsız araştırma projesi bütçelerinde % 25’lik artış sağlayarak üst sınırı 25.000 TL’ye, Yüksek Lisans ve Doktora projelerinde ise  % 20’lik artış sağlayarak üst sınırı 18.000 TL’ye çıkardı.  Merakla beklenen Hızlı Destek Projeleri bütçe üst sınırı ise 5.000 TL olarak belirlendi.

Proje koordinasyon biriminin çalışmalarına başlaması, proje çeşitlerindeki artış, bir öğretim elemanının yürütücü olarak görev alabileceği proje sayısında % 100 artış sağlanması ve yeni belirlenen proje bütçe üst limitleri ile öğretim elemanlarının projelere ilgisini artırma,  ÇOMÜ’nün projeler konusunda ülkemiz üniversiteleri arasında çok önemli bir konuma getirme, uluslararası alanda saygınlığını ve tanınırlığını güçlendirmesi hedefleniyor.