0

Üniversitemize Yeni Bir Fakülte

Bu Haber 2370 Kez Okundu
  • Paylaş:
Üniversitemize Yeni Bir Fakülte

Halen 13 fakülteyle eğitim öğretime devam eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) yeni bir fakülte daha geliyor. Bakanlar Kurulu’nca alınan ve 27 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi resmen kuruldu.

Üniversite yönetimi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde çağdaş ve donanımlı bir ortam ve yetkin bir kadro oluşturulacağını, en üst düzeyde eğitim, araştırma, bilimsel faaliyetler sürdürülerek yetkin diş hekimleri yetiştirileceğini ifade ettiler. En yüksek kalitede bireysel ve toplumsal sağlık hizmetleri sunulmasının amaçlandığını belirten Yönetim, Fakültede Temel Bilimler, Klinik Diş Hekimliği Bölümleri ile bunların alt birimlerini oluşturan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; Periodontoloji; Ortodonti; Protetik Diş Tedavisi; Endodonti; Diş Hastalıkları ve Tedavisi; Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi ve Pedodonti gibi ana bilimdallarıyla akademik bir yapı oluşturmak için çalışılacağına vurgu yaptılar.

ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesini tercih eden öğrencilerin 5 yıllık eğitimlerini bitirdiklerinde Diş Hekimi olarak mezun olacakları belirtildi.