0

ÇOMÜ’de Elektronik İmza Uygulamasına Geçiliyor

Bu Haber 1247 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de Elektronik İmza Uygulamasına Geçiliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi resmi yazışmalarında artık ıslak imza yerine elektronik imza kullanacak. 

Konuyla ilgili yetkililer e-imzanın, ıslak imzayla tamamen aynı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “E-imza size özeldir. Sahip olduğunuz sertifika ile imzalayan kişinin siz olduğunuzu ispat edersiniz.  İmza sırasında yapılan şifreleme işlemi ile belgenin orijinalliğini ispat edersiniz.”

Yetkililer; üniversitede yazışmaların standartlaşması, sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması, personel tarafından harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi, yapılan yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi; evrak akışını hızlı ve doğru sonuçlandırması açılarından e-imzanın oldukça önemli olduğunu ifade ettiler.

E-imza ile süreçlerde tıkanan noktaların raporlanabileceği, saklanan belgenin, yönetilen bilgiye dönüşebileceğini ifade eden yetkililer şunları eklediler: “E- imza ile doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. Yeni belgeler için referans olunur. Belgelerin kontrolü için sistematik yaklaşım sağlanır. Kurumsal verimliliği artırır. Değerli dosyaları korur. Gereksiz belgelerin üretimini önler. Kurumun bilgi gereksinimlerini karşılar. Tarihsel araştırmalara kaynak olur. Kurumun tarihini korur.”

E-imzaya geçiş için resmi yazışmalar başlamış olup birimlerden gelecek personel sayıları ve talep durumuna göre en kısa sürede elektronik imzanın kullanılmaya başlanacağı belirtildi.