ÇOMÜ UTEB İşbirliğiyle Tasarlanan Model Uydular Roketle Fırlatıldı

ÇOMÜ UTEB İşbirliğiyle Tasarlanan Model Uydular Roketle Fırlatıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi , Uzay Teknolojileri ve Eğitim Birliği ile imzalanan protokol sonrası hazırlanan uydu prototipler gökyüzüne fırlatıldı. Uygulamalı kutu uydu çalışmasında iki adet model uydu Çanakkale’nin Özbek köyünden fırlatıldı. Projenin hocalarından Hava Harp Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Emre Aydemir “ Başarılı bir saha çalışması oldu. Fırlatılan uydular sonrasında eş zamanlı gönderdikleri ve kendi kartlarına kaydettikleri bilgiler doğrultusunda analiz ettik ” dedi.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan “ Yapılan bu çalışmalar Uzay Teknolojileri Eğitimler Birliği’nin bir projesiydi. Amacımız Uzay Bilimi hakkında çalışmalar yapan ve yapacak olan nitelikli bilim insanı yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Bulut ise bu alanda çalışmalarına ivme kazandıracaklarını belirtirken model uydu eğitimine katılan Cüneyt Helvacı da eğitimcilere teşekkür ederek amacının bu alanda deneyim kazanmak olduğu söyledi.