1

Çanakkale Boğaz Geçişi Projesinde ÇOMÜ, KGM ve İTÜ İşbirliği

Bu Haber 1310 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Boğaz Geçişi Projesinde ÇOMÜ, KGM ve İTÜ İşbirliği

"Jeodezik Yöntemlerle Çanakkale Boğaz Geçişi ve Yakın Çevresinde Kabuk, Yüzey ve Yapı Deformasyonlarının İzlenmesi Projesi” kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü, T. C. Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü tarafından 10.08.2015 tarihinde bir proje protokolü imzalandı.

Bu protokol kapsamında Çanakkale Boğazı üzerinde inşa edilecek köprünün yapılacağı güzergâhta ve yakın çevresinde tasarımı ve tesisi yapılarak oluşturulacak olan jeodezik kontrol ve deformasyon ağları ile ileri jeodezik ölçme yöntem ve aletleri (GNSS/GPS, Total Station, presizyonlu nivo vb.) kullanarak, sismik hareketler, deprem ve heyelanlar nedeniyle oluşacak yüzey ve kabuk hareketlerinin ve bu hareketler nedeniyle yapılar üzerindeki deformasyonların belirlenmesi gerçekleştirilecek.

Projede gerçekleştirilecek çalışmalarda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri;

 

Jeodezik Kontrol ve Deformasyon Ağlarının Kurulması,

Çalışma Programının Oluşturulması,

Jeodezik Kontrol ve Deformasyon Ağı Ölçmeleri,

Jeodezik kontrol ağındaki ölçmelerin dengelenmesi, analizi ve üç boyutlu (3D) rölatif (bağıl) deplasmanlarının belirlenmesi konularında katkı sağlayacaklar.