“Domuz Gribi” Konulu Konferans Yapıldı

06.11.2009
Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Şener, ‘domuz gribi ve alınması gereken önlemler’ konulu konferansta konuştu. Konferans’a öğrenciler cerrah maskeleriyle katıldı. Şener, son günlerde gündemdeki yerini koruyan domuz gribine karşı çeşitli korunma yolları bulunduğunu söyledi. Troia Kültür Merkezinde Sağlık Hizmetleri Topluluğu tarafından düzenlenen konferans’ta konuşan Şener; “ İlk olarak grip çeşitlerine baktığımızda mevsimsel grip, kuş gribi, pandemik grip ve domuz gribi olmak üzere 4 çeşit grip bulunuyor. Gripler bulaşıcımıdır dediğimizde evet bulaşıcıdır. İnsandan insana solunum yolu ile bulaşır. Öksürük, hapşırma ile ortama salınan viral partiküllerin solunması ile bulaşır. Neden salgın yapıyor diye düşünürsek daha önce karşılaşılmamış olan yeni bir tür olduğu için, patonejitesi ve enfektivitesi yüksek olduğu için salgın yapıyor. Bu virüse domuz gribi denmesinin sebebi ise domuzlar arasında görülen grip virüslerine çok benzediğinden gösterilmiş olmasıdır. Bu yeni virüs insan, domuz ve kuş virüslerinin bir karışımıdır ve yeni bazı özelliklere sahiptir” dedi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.