ATASE Başkanı Korgeneral Abdullah ATAY, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i Ziyaret Etti

03.11.2009
Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanı (ATASE) Korgeneral Abdullah Atay, Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Tarih Şube Müdürü Yarbay Rezzan Ünalp, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Metin Yerlikaya ve ATASE Başkanlığından bir heyet Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir’i makamında ziyaret etti. Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Prof. Dr. Mete Tunçoku, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Mithat Atabay’ında hazır bulunduğu ziyarette, 24-25-26 Mayıs 2010 tarihlerinde ÇOMÜ ve ATASE işbirliğinde üniversitemizde yapılması planlanan “ 95. Yıldönümünde Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk” konulu ulusal sempozyum hakkında konuşuldu. Sempozyuma Türk Askeri Tarih Komisyonu, Atatürk Araştırma ve Eğitim Merkezinden genel kurul üyeleri, üniversitemizden öğretim üyeleri ve Türkiye’de ki üniversitelerden öğretim üyeleri bildiriyle katılabilecekler. Ayrıca sempozyuma Harp Okulu öğrencileri de katılacak. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, üniversite olarak, bilimsel etkinlik yapma konusunda çok iyi noktada olduklarını ifade ederek: “başarılı bir etkinlik yapacağımızdan yana bir şüphem yok, “ 95. Yıldönümünde Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk” konulu sempozyum için gerekli olan ne ise onu yapmaya hazırız” dedi. Ziyaret sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, ATASE Başkanı Korgeneral Abdullah Atay’a üniversitemiz seramik vazosundan armağan etti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.