Üniversitemiz Gençlik Danışma Birimi “Akran Eğitici Eğitimi”ne Katıldı

03.11.2009
Üniversitemiz Gençlik Danışma Biriminden Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Bahar Dorik, Antalya Alanya’da Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Üreme Sağlığı Akran Eğitimleri” projesi kapsamındaki “Akran Eğitici Eğitimi”ne katıldı. Üniversitemiz Gençlik Danışma Biriminden Bahar Dorik konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu eğitim programı, cinsel sağlık, üreme sağlığı ve akran eğitimine ilişkin temel bilgileri içermektedir. 6 günlük eğitimde Türkiye’de cinsel sağlık, üreme sağlığı ve hakları, vücudumuzu tanıyalım, cinsel sağlık ve sorunları, interaktif teknikler, gebeliği önleyici yöntemler, kendi kendine meme muayenesi, kendi kendine testis muayenesi, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kondom uygulama, toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelimler konusunda bilgi verildi.” dedi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.