Lider Öğrenciler Topluluğu ve Havacılık Topluluğu Ortak Ankara Gezisi Yaptı

03.11.2009
Lider Öğrenciler Topluluğu Genel Başkanı Ergül Söylemezoğlu ve Havacılık Topluluğu Başkanı Kadir Karagüllü iş birliğiyle düzenlenen gezide topluluklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de düzenlenen Fener Alayına katıldıktan sonra yola çıktılar. Lider Öğrenciler Topluluğu öncülüğünde ilk olarak Eski TBMM’yi ziyaret eden 44 kişilik grup daha sonra Anıtkabir ziyaretinde bulundu. Lider Öğrenciler Topluluğu Anıtkabir’de üniversitemiz toplulukları arasında bir ilki daha gerçekleştirerek üniversitemizi ve Lider Öğrenciler Topluluğu’nu temsilen resmi törenle mozeleye çelenk koydu. Üniversitemiz ve topluluk adına mozoleye çelengi koyan Lider Öğrenciler Topluluğu Kurucu Başkanı Ergül Söylemezoğlu resmi törenle Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Anıtkabir Özel Defterine ‘‘Büyük zorluklarla kurduğun Cumhuriyet’in 86. yılını kutladığımız bu günlerde seni daha büyük özlemlerle anıyoruz. Büyük önder…’’ yazan Kurucu Başkan Söylemezoğlu yazdıklarını okuduktan sonra resmi tören sona erdi. Tören bitiminde topluluklar Anıtkabir Komutanlığı tarafından gruba özel tahsis edilen rehber eşliğinde Anıtkabir müzesini gezdiler. Anıtkabir ziyareti ardından Havacılık Topluluğu öncülüğünde Türk Hava Kurumu Müzesi ve Paraşüt Kulesi gezisine katılan topluluklar daha sonra Türk Hava Kurumu Etimesgut Türk Kuşu tesislerinde yemek yediler. Yemeğin ardından havacılık eğitimi alan grup gerçek uçaklara binerek incelemelerde bulundu. Tören, ziyaret ve eğitimlerin sonunda katılımcılar Ankara Gençlik Parkında ve Atakule de serbest zaman geçirdiler. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.