Üniversitemizde Fen Eğitimi Çalıştayı Yapıldı

30.10.2009
Florida State Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Alejandro José GALLARD tarafindan üniversitemizde Fen Eğitimi çalıştayı yapılmıştır. Doç.Dr. Alejandro José GALLARD, her öğretmenin önce en az 15 senelik öğrencilik bir başka deyişle eğitim deneyimi kazandıktan sonra öğretmen olabildiğini ve bu anlamda diğer mesleklerden ayrıldığını dile getirmiş ve ayrıca aşağıdaki konuların öneminden bahsetmiştir. 1. Araştırmacı ve öğretmenler işbirliği içerisinde olmalıdır. 2. Ülkenin öncelikleri ve politikası iyi bilinmelidir. 3. Öğretmenler araştırma sürecine mutlaka dahil edilmelidir. Ayrıca Doç.Dr. Alejandro José GALLARD ile uzaktan eğitim (distance education) ve yüksek lisans(master ve doktora)/doktora sonrası araştırma programları (postdoctoral research) için Amerika'daki üniversitelerle yapılacak işbirliği konuları hakkında da görüşülmüştür. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.