Mavi Derinliklere Yolculuk Projesi Tamamlandı

Mavi Derinliklere Yolculuk Projesi Tamamlandı

ÇOMÜ ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Sınıfı gönüllü eğitmenlerinden Gizem Önder, Aylin Şahin ve Merve Aracı tarafından GEMS Yaklaşımı temel prensipleri çerçevesinde hazırlanan ‘Mavi Derinliklere Yolculuk’ projesi gerçekleştirildi.

Kepez Belediyesi Okul Öncesi Eğitim Sınıflarında sekiz hafta boyunca, haftada bir gün gerçekleştirilen uygulamalarda çocuklar denizde yaşayan canlıları ve özelliklerini keşfettiler. Proje kapsamında ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Piri Reis Deniz Müzesi de ziyaret edildi. Proje bitiminde ÇABA ÇAS’a davet edilen çocuklar ve aileleriyle birlikte aile katılımı çalışması gerçekleştirilerek bir akvaryum oluşturuldu. Ardından ailelere proje uygulamaları esnasında çekilen görüntülerden meydana gelen bir sunum yapılarak proje süreci paylaşıldı.