1

Çocuklar Evi Kreşinde Orman Haftası Etkinlikleri Gerçekleşti

Bu Haber 1975 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çocuklar Evi Kreşinde Orman Haftası Etkinlikleri Gerçekleşti

Orman Haftası (21-26 Mart) etkinlikleri kapsamında Çocuklar Evi Kreşi'nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

5 yaş grupları; Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haydar Durukan önderliğinde okul öncesi öğretmenliği bölümü 3. sınıf topluma hizmet uygulamaları dersi öğrencileri ve Çocuklar Evi Kreş çocukları çam, akasya ve çeşitli meyve fidelerini toprakla buluşturdu.

Çocuklar Evi yöneticisi Derya Deniz konuyla ilgili şunları söyledi:

“Küresel ısınma, çevre sorunları ve ağaçlandırma konularına dikkat çekmek, tertemiz dimağlara doğayı sevdirmek, çevre bilincini aşılamak ve Atatürk’ün ‘Yeşil görmeyen gözler renk zevkinden yoksundur. Burayı öyle bir ağaçlandırın ki kör bir insan dahi yeşillikler arasında olduğunu anlasın’ öğüdünü yaşarken öğretmek amacıyla Çocuklar Evi’nde 2. Fidan Dikme Şenliğini gerçekleştirdik. Böylece okulumuzun arkasındaki boş alanı değerlendirerek meyvesini yiyebileceğimiz bir çocuk ormanı oluşturmuş olduk” dedi.

3 yaş grupları ise;  Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Arda Akçal ve Uzman Dr. Burak Polat eşliğinde; TEMA vakfı öğrencileri ile birlikte çiçek dikimi etkinliği yaparak okul koridorlarını renklendirdiler. Etkinlik farklı sınıflardan aile katılımları ile desteklendi.