Bayramiçli Girişimcilerden Sosyal Girişimcilik Örneği

28.10.2009
Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu Bayramiç Meslek Yüksekokulu Başkanı Ayşegül Yetimova, Başkan Yardımcıları Hakan Şan, Özgür Çok, ve Yönetim Kurulu Üyeleri Emrehan Gümüş ile Aysun Kılıç,Bayramiç Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bayramiç Meslek Yüksekokulu Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Ayşegül Yetimova ilçe sorunlarına duyarlılık yaklaşımı ile hareket ettiklerini belirterek, Bayramiç Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bayramiç esnafı işbirliği içerisinde 9-15 Kasım 2009 dünya çocuk kitapları haftası kapsamında köy okullarına yardım ulaştırılması için Bayramiç Meslek Yüksekokulu Genç Girişimciler Topluluğu duyarlılığında köy okullarında eğitim-öğretim gören ilköğretim öğrencileri daha fazla kitapla buluşmalarını sağlamak istediklerini belirtti. Yetimova şunları aktardı: “Sosyal girişimcilik yenilikçi olmayı, kaynak bulmayı ve en önemlisi gönüllülük esası ile hareket edebilmeyi gerektirmektedir. Bayramiç Meslek Yüksekokulu Genç Girişimciler Topluluğunun gönüllü elçileri olarak ilçede köy okullarında eğitim gören öğrencilerin sorunlarına yenilikçi bir anlayış ile yakınlaşarak ilçe esnafıyla gerçekleştirecekleri görüşmelerle aynı kaynağın sağlanmasına yönelik girişimlerde bulunacağız” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Çakır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek geçen yıl başlatmış oldukları kardeş köy okulu projesine bu sene Çırpılar köy ilköğretim okulunu aldıklarını belirtti. Yerel dinamiklerinde sürece dahil olmasının, işbirliğine gidilmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyerek projeye severek destek olacaklarının altını çizdi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.