YÖK Başkanı İlimizdeki Tarihi Yerleri Ziyaret Etti

27.10.2009
Üniversitemiz organizasyonunda düzenlenen 6. Uluslararası STK Kongresi kapsamında üniversitemize gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN, eşi Doç. Dr. Kıvılcım METİN ÖZCAN, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci VARİNLİ, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR ev sahipliğinde ve üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem ASLAN rehberliğinde Troia Antik Kenti’ni gezdi. Heyet, sonraki gün Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mithat ATABAY ve Yrd. Doç. Dr. Muhammet ERAT rehberliğinde Gelibolu Yarımadası’ndaki Çanakkale Şehitlikleri’ni, son olarak Çimenlik Kalesi ve Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret etti. İlimizdeki tarihi yerleri ilk defa ziyaret ettiğini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya ÖZCAN öğretim üyelerimizin tarihi yerlerle ilgili yaptıkları sunumlardan etkilendiğini ifade etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.