Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan Rektörümüze Ziyaret

27.10.2009
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı A. İnkılâp OBRUK, Başkan Yardımcısı Yılmaz AKYUNUS, Genel Sekreter Oğuz AYDIN ile Çanakkale İl Temsilcisi Ali Rıza ALBAYRAK, rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e yaptıkları ziyarette federasyonun 2010 yılı faaliyetleri hakkında bilgi aktardılar. Ziyaret heyeti olimpik havuzun faaliyete geçmesinden dolayı Çanakkale’yi öncelikli iller kapsamına aldıklarını ve Çanakkale’nin uluslararası boyutta tanıtımına katkı sağlayacak nitelikte olan Çanakkale Boğazı’ndaki savaş zamanından kalma batıklardan birinin dalış turizmine açılması konusunda girişimlerde bulunduklarını belirtti. Ziyarette, üniversitemizde Sualtı Arkeolojisi Bölümü’nün açılması hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen ve ilgili konular hakkında bilimsel sunumlar ve oturumların yapıldığı “Sualtı Bilim Toplantısı”nın 2011 yılında üniversitemiz organizasyonunda yapılması için girişimde bulunulması kararlaştırıldı. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.