Üniversitemiz Öğrencileri Çanakkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni Kurdular

26.10.2009
Kent Konseyi Gençlik Meclisi Geçici Yürütme Kurulu kuruldu. Yürütme Kurulu asil üyeliğine üniversitemiz Lider Öğrenciler Topluluğu Kurucu Başkanı Ergül Söylemezoğlu, Havacılık Topluluğu Başkanı Kadir Karagüllü, İletişim Topluluğu Başkanı Gözde İşçi, Görsel Sanatlar Topluluğu Başkanı Yasemin Yıldızgedik, Birim Ömer Erol, Gonca Öden, Emir Cilasun; yedek üyeliğe de Engelsiz Yaşam Topluluğu Başkanı Ali Aksema, İlknur Yener, İlknur Turan, Mehtap Töre ve Gamze Şener seçildi. Ardından Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Kurucu Başkanlığına Lider Öğrenciler Topluluğu Kurucu Başkanı Ergül Söylemezoğlu ve Genel Sekreterliğe Birim Erol Seçildi. Gençlik Meclisi Eş Başkanlığı’na ise İletişim Topluluğu Başkanı Gözde İşçi Seçildi. Toplantının devamında Yürürtme Kurulu Gençlik Meclisi komitelerini oluşturuldu. Komite kolaylaştırıcıları olarak Bilişim Komitesine Kadir Karagüllü, Basın Yayın ve İletişim Komitesine İlknur Yener ve Gonca Öden, Finansman Komitesine Ergül Söylemezoğlu, Engelliler Komitesine Ali Aksema, Sağlık Komitesine Mehtap Töre, Konaklama ve Ulaşım Komitesine Gözde İşçi, Proje Komitesine Emir Cilesun ve Kadir Karagüllü seçildi. Alınan kararlar gereği Yürütme Kurulu Kurucu Başkanı Ergül Söylemezoğlu ve Yürütme Kurulu Üyeleri ilk olarak Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ettiler. Gençlik Meclisi Başkanı Ergül Söylemezoğlu, eş başkan Gözde İşçi, genel sekreter Birim Erol, basın-yayın sorumlusu İlknur Yener, Yasemin Yıldızgedik, Emir Cilasun, Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Sarışen’in katıldığı ziyarette söz alan Kurucu Başkan Ergül Söylemezoğlu, yönetmeliği geçen sene hazırlanan gençlik meclisini kurmada Çanakkale’nin biraz geç kaldığını söyleyen Söylemezoğlu, Gençlik Meclisi’nin kurulur kurulmaz hemen çalışmalara başladığını ve komitelerin kurulduğunu belirtti. Ardından Yürütme Kurulu Üyeleri Başkan Gökhan’a kendilerini tanıtarak bilgiler verdi. Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Ergül Söylemezoğlu genel kurulda alınan kararlara ve yürütecekleri çalışmalara ilişkin bir dosyayı Başkan Gökhan’a takdim etti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Çanakkale gençliğini temsil ediyorsunuz. Yerel ve Ulusal anlamda projeler üretmelisiniz. Gençliğe çok önem veriyorum. Kentimizin bir üniversite kenti olması bizler için bir avantaj. Üniversite topluluklarını önemsiyorum. Üniversitede okuyan gençlerle, Çanakkale’de yaşayan gençleri bir arada ortak çalışma yapmalarını projeler üretmelerini sosyalleşmelerini sağlamalısınız” dedi. Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Söylemezoğlu ise “Ulusal Gençlik Parlamentosu’n da Çanakkale’yi temsil ediyoruz Çanakkale yaptığımız çalışmalar sonucu çok desteklenen bir il. Geleceğin liderleri olduğumuz kadar bugünlerinde ortağıyız. Bu bilinçle projeler üretmeye çalışıyoruz” dedi. Söylemezoğlu Ulusal Gençlik Parlamentosu’nda Çanakkale’nin çok desteklenen bir il olduğunu, ilk hedef olarak Marmara Bölge Temsilciliği’ni kazanmak için çalışmalara başladıklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Hayalimizdeki kent, gençlik bilgilendirme çalışmaları, AB projeleri, Çanakkale’nin sorunları gibi konularda projeler üreteceğiz. Amacımız Marmara Bölge Temsilciliğini kazanmak ve en iyi çıkış yapan gençlik meclisi olabilmek ancak Marmara Bölge Temsilciliği için yalnızca Gençlik Meclisi olarak kendi çalışmalarının yeterli değil Kocaeli, Denizli gibi illerin belediye başkanlarının gençlik meclislerine çok destek veriyor” Karşılıklı iyi temennilerin ardından Gökhan ile bir süre daha sohbet eden gençler, çalışmalarını daha detaylandırdıktan sonra tekrar ziyarete geleceklerini, bundan sonra sürdürdükleri çalışmalarla ilgili destek anlamında yerel yönetimle daha yakın olacaklarını belirttiler. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.