Çanakkale Savaşları Topluluğu (ÇSATT) 2009-2010 Dönemi Etkinliklerine Başladı

16.10.2009
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin en aktif öğrenci topluluklarından olan Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu(ÇSATT), her dönem olduğu gibi yeni öğretim yılına da ilk olarak şehitlerimizi ziyaretle başladı. 270 kişilik bir katılımla gerçekleşen bu ziyaret üniversite gençliğinin geçmişine ne denli sahip çıktığını ortaya koydu. Böyle bir etkinliğin gerçekleşmesine liderlik eden topluluk başkanı Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi A. Vural ÖZTECİK adını 18 Mart gibi şanlı bir müdafaadan alan üniversitemizin değerli öğrencilerinin şehitlerimize ve şehitliklerimize gösterdikleri bu yoğun ilginin kendisini ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını onurlandırdığını dile getirdi. A. Vural ÖZTECİK, “Özellikle üniversitemize yeni kayıt yaptırmış öğrenci arkadaşlarımıza bu etkinliği düzenlemenin, bu topraklarda yaşananları anlatmanın mutluluğu içerisindeyiz”dedi. Başkan ÖZTECİK, “aynı zamanda üniversitemiz tarafından 2008-2009 döneminde Çomü bünyesindeki 123 topluluk içerisinde En Aktif Topluluk ödülüne layık görülen ÇSATT, bu anlamlı ödülü almanın haklı gururunu yaşıyor. Topluluğumuz bu dönemde de daha farklı çalışmalara imza atacak” şeklinde konuştu. Bu dönem içerisinde gerçekleştirilecek etkinlikler konusunda da bilgi veren topluluğun alt guruplarından olan basın-yayın gurubu sorumlusu İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi Zekeriya DURMAZ şu açıklamalarda bulundu: “İlk hafta açtığımız tanıtım standı neticesinde gerçekleştirdiğimiz genel üye toplantımız sonrasında düzenlenen şehitlik ziyaretimizle sezon faaliyetlerine başladık. Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu olarak önümüzdeki günlerde de çok anlamlı ve geniş katılımlı etkinlikler planlıyoruz. 18 Ekim 2009 pazar günü gerçekleştireceğimiz Anadolu yakası şehitlikleri ve tabyaları ziyareti, Gelibolu Yarımadası savaş alanları güney ve kuzey bölgesi arazi yürüyüşleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği ve Sarıkamış haftası etkinlikleri planladığımız çalışmalardan bazıları. Aynı zamanda basın yayın grubu olarak her dönem hazırladığımız, öğrencilere ve halka ücretsiz olarak dağıttığımız Şehit’ten Kale’ler adlı dergimizin 6. Sayısı da çıktı. Ücretsiz olarak temin edilebilecek olan dergimiz topluluğumuzun www.canakkalesavaslari.net adlı web adresinden de temin edilebilir” diyerek yeni üyeleriyle yeni öğretim döneminde çalışmaların yine aktif bir şekilde süreceğini kaydetti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.