Güney Avustralya Üniversitesi'nden Doç Dr. Terry O'CALLAGHAN Rektörümüzü Ziyaret Etti

12.10.2009
Güney Avustralya Üniversitesi'nden (University of South Australia) Doç Dr. Terry O'CALLAGHAN Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'i makamında ziyaret etti. Avustralya'nın eski Çanakkale Konsolosu ve üniversitemizin misafir öğretim elemanı Peter RENNERT ile Uluslararası Halkla İlişkiler Koordinatörü Okutman Mary ALTAY'ın da hazır bulunduğu ziyarette iki üniversite arasında yapılması düşünülen işbirliği projeleri görüşüldü. Doç Dr. Terry O'CALLAGHAN, üniversitemiz ile güçlü bağlar kurmak istediklerini, bu çerçevede de çeşitli işbirliği projeleri geliştirmenin önemli olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR de üniversitemiz ile Güney Avustralya Üniversitesi arasında yapılacak olan işbirliği projelerinden memnuniyet duyacağını ifade etti ve üniversitemizde yapılması planlanan uluslararası etkinliklere ilişkin Doç Dr. Terry O'CALLAGHAN'a bilgi verdi. Özellikle Dünya Üniversiteler Kongresi'nin önemine değinen Rektörümüz, Güney Avustralya Üniversitesi akademisyenlerini bu önemli kongreye katılmaya davet etti. Çanakkale'de bir hafta kalacak olan Doç. Dr. Terry O'CALLAGHAN, Çanakkale'de ve üniversitemizde çeşitli etkinliklere katılacak olduğunu belirtti. Doç. Dr. Terry O'CALLAGHAN, 13 Ekim salı günü saat 18.00'de üniversitemiz, ÇASİAD ve ÇTSO işbirliği ile ÇTSO'nun konferans salonunda “Managing business risk in an international environment” temalı halka açık bir seminer verecektir. Doç Dr. Terry O'CALLAGHAN, 14 Ekim çarşamba günü ise Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans öğrencilerine saat 14.30'da “Regulation and Governance in the Asia-Pacific Region: Lesson from the Mining Sewctor” temalı bir ders verecek olup 15 Ekim perşembe günü saat 15.00'te Uluslararası İlişkiler Bölümü Master öğrencileri ile “Security Issues in the Asia-Pasific Region: challenges in East Asia and the sub-continent” temalı bir çalıştay düzenleyecektir. Ayrıca Doç. Dr. Terry O'CALLAGHAN, 16 Ekim cuma günü saat 14.00'te de üniversitemizde bulunan Türk-Avustralya Kültür ve Araştırma Merkezi'nde lisans öğrencilerine yönelik olarak “Cross Cultural Comminication” temalı bir sunum düzenleyecektir. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.