Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurulunu Yaptı

Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurulunu Yaptı
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Akademik Kurulu, 23 Şubat 2009 tarihinde, Ziraat Fakültesi Amfisinde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ ve öğretim elemanlarının katıldığı akademik kurulda fakültenin performansı ve geçtiğimiz dönem yaptığı çalışmalar konuşuldu. Ziraat Fakültesi Akademik Kurulu Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ’ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. KAYNAŞ, değerlendirmesinde, Ziraat Fakültesinin üniversitemizin en eski fakültelerinden biri olduğunun altını çizerek, fakülteye ilişkin genel bilgiler verdi. Prof. Dr. KAYNAŞ, fiziksel yapı, bilgi ve teknolojik kaynaklar, insan kaynaklarıyla ilgili açıklamalar yaptıktan sonra bölümlere ait uluslararası yayında iyi bir noktada olduklarını vurguladı. Fakültede 83 akademik personel ve 721 öğrencinin olduğunu söyledi. Ayrıca anabilim dallarında lisansüstü öğrenci sayılarının 2008 sonunda 80, doktora öğrencilerinin ise 21’i bulduğunu ifade etti. Prof. Dr. KAYNAŞ konuşmasına şöyle devam etti: “2008 yılında yayın türü olarak makale, tebliğ ve kitap göz önüne alındığında Ziraat Fakültesi’nde uluslararası 77 yayın yapıldığı görülürken, ulusal olarak 69 yayın yapılmıştır. Fakültedeki öğretim elemanlarınca gerçekleştirilen ve SCI’te yer alan yayın sayısı ise 2008 yılı için 49 olmuştur. Ayrıca, Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından Çanakkale ve çevresinde tarımsal konularda çok sayıda panel, konferans, seminer ve çiftçi eğitim çalışmaları düzenlenmiş veya bu çalışmalara iştirak edilmiştir. Fakültede yürütülen araştırma projeleri kapsamında elde edilen ve yöreye ait özgün verileri içeren bu yayınlar, uluslararası dergilerde kabul görerek bilim dünyasına katkı sağladığı gibi aynı zamanda yörede yapılacak yatırımlar için karar vericileri doğru yönlendirecektir”dedi. Ziraat Fakültesinde 2008 yılı itibariyle 15 adet TÜBİTAK, 1 adet DPT, 28 adet BAP, 2 adet AB ve diğer kuruluşlarca desteklenen proje olmak üzere toplam 46 proje yürütüldüğünü vurgulayan Prof. Dr. KAYNAŞ, Dış ilişkiler ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Fakültemizde Erasmus-Socrates programı kapsamında yurt dışındaki 9 Üniversite ile Lisans, yüksek Lisans ve Doktora programlarında öğrenci değişimi, öğretim elemanı değişimi, karşılıklı ders verme ve personel eğitimi konularında anlaşma yapılmıştır” dedi. Ziraat Fakültesi Akademik Kurulu Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in değerlendirmeleri ile son buldu. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarına hitaben yaptığı konuşmasında fakültenin fiziki mekan açısından en büyük fakülte olduğunu ve bu açıdan iyi bir durumda olduğunu söyledi Ayrıca Fakültelerin öğrenciye akademik bakışın, entelektüel bakışın kazandırıldığı eğitim öğretim ve araştırma üniteleri olduğunu vurguladı. Tüm anabilim dallarında doktora programlarının açılmasının anlamlı olacağını söyleyen Prof. Dr. AKDEMİR, uluslararası düzeyde yayın yapan öğretim elemanlarının artmış olmasının da sevindirici olduğunu belirtti. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.